Scroll Down
Back to home

Brainfinity takmičenje za učenike

Jedinstveno timsko takmičenje za osnovce i srednjoškolce u problem solvingu

Za učenike
Let's Start
//Brainfinity takmičenje za učenike

Za osnovce i srednjoškolce

01.

Problem Solving Collaborative Challenge
Za učenike koji žele da učestvuju na takmičenju bez granica

Category :

Takmičenje koje podstiče kreativnost, kolaboraciju i logičko rasuđivanje učenika

Brainfinity je takmičenje gde deca uz pomoć problem solving veština u timovima rešavaju realne situacije iz svakodnevice koristeći tehnologiju.

Takmičenje je podeljeno u više faza u kojima timovi od po četiri učenika osnovne i srednje škole imaju zadatak da reše problemske zadatke koji su isti za sve uzraste. Bodovanje rešenja ovakvih zadataka podrazumeva vrednovanje svih  sposobnosti koje učenici pokazuju u radu – kreativnosti, logičkog razmišljanja, tehnološke i medijske pismenosti, kolaboracije, inovativnosti, snalažljivosti i brzine.

I druženje i učenje

„Takmičenje je bilo veoma zanimljivo. Svi zajedno smo mogli da komuniciramo, da proveravamo rešenja i da se družimo.” Iva, učenica i pobednica Brainfinity 2019 takmičenja

Online kvalifikacije za plasman u finale

U kvalifikacijama učenici rešavaju Brainfinity probleme i svoja rešenja šalju online u predviđenim rokovima. Finale učenicima donosi nove problemske zadatke za koje imaju dva sata da ih reše, a zatim dodatnih pola sata da ih prezentuju pred žirijem. Finale se organizuje na unapred predviđenoj lokaciji.

Timovi imaju podršku nastavnika-mentora

Da bi bio potpun, svaki tim učenika mora da ima nastavnika koji će biti njihov mentor tokom Brainfinity takmičenja. Nastavnici u Braifninityju usmeravaju i pripremaju učenike tokom kvalifikacija, dok u finalu nemaju nikakav dodir sa svojim timom dok on rešava zadatke.

Ugledni eksperti u žiriju

Žiri Brainfinity takmičenja sastoji se od stalnih i pridruženih članova. Svaki član žirija iza sebe ima ogromno iskustvo u prosvetnom radu i razvoju problem solvinga, a sva rešenja se ocenjuju nepristrasno, poštujući propisana interna pravila Brainfinity takmičenja.

Vredne nagrade za najbolje ekipe

Najbolje tri ekipe iz svakog razreda dobijaju vredne nagrade. Tako su pobednici do sada sa Brainfinity takmičenja kući pored medalja i pehara nosili i tablete, slatke pakete i brojne vaučere. I mentore pobednika čeka iznenađenje.

Prijavite se na takmičenje

Zašto je Brainfinity takmičenje jedinstveno u svetu?

© Brainfinity 2023 / Sva prava zadržana.
Close
Optimized with PageSpeed Ninja