Brainfinity Problem Solving Week
7–13. decembar 2020
Besplatna online manifestacija za sve uzraste

Obezbedite svoje mesto na Brainfinity Weeku

Prijavite se odmah
Ideje
Noviteti
Praktični saveti
Napredak
BRAINFINITY WEEK
Besplatno učešće na nedelji problem solvinga

Pridružite se događaju koji okuplja problem solvere iz celog sveta

Upoznavanje sa problem solvingom u edukaciji sada je dostupno svakome koga interesuje ova sfera. U nedelji kada je rođen začetnik problem solvinga, mađarski matematičar Pólya György (Đerđ Poja), koji je među prvima objavio knjigu „How to solve it”, koja obrađuje principe na kojima se bazira problem solving, po prvi put na našim prostorima organizujemo nedelju problem solvinga. Na njoj će učesnici kroz radionice i tribine aktivno učestvovati u usvajanju i primeni problem solving veština. Jačamo globalnu problem solving zajednicu i udruženim snagama usvajamo nove pristupe u obrazovanju i životu i 133 godine kasnije zajedno obeležavamo rođendan ovog slavnog naučnika.

Ko može da učestvuje
na Brainfinity Weeku?

Brainfinity Problem Solving Week je manifestacija bez granica. Baš kao što je i sam problem solving. Zato je Brainfinity Week namenjen apsolutno svima.

problems

Učenici

Vreme je da učenici zadaju zadatke drugima. Učenici u ulozi autora problema pokazuju svoju kreativnost i umeće.

Nastavnici

Kako izgleda nastava oplemenjena problem solvingom? Nastavnici demonstriraju svoje časove i kolegama daju nove ideje.

Kompanije

Kompanije nastupaju sa svojim problemima, dok ih timovi učenika rešavaju. Brainfinity je posrednik između njih.

Škole

Jedna od najvažnijih karika u obrazovnom lancu učešćem na Brainfinity Weeku dobija status „Brainfinity Problem Solving School”.

Roditelji

I edukacija roditelja je važna. Brainfinity radionice pomoći će roditeljima da se lakše suoče sa dečjim zahtevima.

Sertifikati i bodovi

Priznanja za sve

Šta dobijaju učesnici
Brainfinity Weeka?

Učesnike Brainfinity Weeka očekuje neprocenjivo iskustvo.

  • Stručni bodovi za nastavnike

    Nastavnici koji se prijave na Brainfinity Week i koji budu pratili radionice i tribine u organizaciji Brainfinityja dobiće bodove za stručno usavršavanje.
  • Sertifikati za škole, kompanije i nastavnike

    Potvrda o učešću na prvoj problem solving nedelji u Evropi odlično je svedočanstvo vašeg zalaganja na pospešivanju ličnih i profesionalnih performansi. To zaslužuje i poseban sertifikat.
  • Plasman u drugu fazu Brainfinity takmičenja za učenike

    Najbolji problemi učenika biće nagrađeni. Ekipe koje su ih kreirale plasiraće se direktno u drugu fazu jedinstvenog takmičenja u problem solvingu, koje podržava ovaj model obrazovanja.
Innovative
Učenici na Brainfinity Weeku

Ekipe učenika
kreiraju svoje probleme

Na Brainfinity Weeku mogu da učestvuju sve ekipe učenika koje su prijavljene na Brainfinity takmičenje tako što će do Brainfinity Weeka osmisliti i kreirati svoj Brainfinity problem i poslati ga na mejl-adresu: info@brainfinity.org pod subjectom „Brainfinity Week – učenici”.

Nakon što naši stručnjaci procene koji problem je najbolji, objavićemo ga javno kao jedan od Brainfinity problema, a ekipa koja ga je poslala direktno će se plasirati u drugu fazu Brainfinity takmičenja – Brainfinity izazov. Za mlade, ali i sve one koji se tako osećaju, za ovaj događaj spremili smo jedno iznenađenje, koje će videti prvog dana Brainfinity Weeka. Učenici, prijavite se »

BRAINFINITY
Nastavnici na Brainfinity Weeku

Nastavnici predstavljaju
najbolji Brainfinity čas

U okviru Brainfinity Problem Solving Weeka nastavnici mogu predstaviti jedan svoj čas koji u praksi odslikava problem solving nastavu.

Naime, potrebno je da zainteresovani vaspitači, učitelji, nastavnici i profesori telefonom ili bilo kojom kamerom snime jedan problem solving čas i pošalju nam ga na: info@brainfinity.org do Brainfinity Weeka. Čas ne mora da bude organizovan u učionici.

Najbolji Brainfinity čas biće tema jedne od naših radionica, koju će držati idejni tvorac Brainfinityja, prof. Ivan Anić, kao primer dobre prakse problem solving nastave, a njegovi kreatori dobiće besplatno članstvo u Institutu za narednu godinu i još nešto. Nastavnici, prijavite se »

problem
Kompanije na Brainfinity Weeku

Kompanijske probleme
rešavaju timovi učenika

I kompanijske studije slučaja deo su Brainfinity Problem Solving Weeka.

Za vreme održavanja Brainfinity Weeka domaće i inostrane kompanije mogu poslati svoj korporativni problem formulisan kao praktičan zadatak sa tačno naglašenim zahtevom koji je potrebno rešiti.

Nakon toga, samo kompanije koje su svoje probleme poslale u toku Brainfinity Weeka besplatno dobijaju ideje za rešavanje svog problema, koje kreiraju timovi učenika u saradnji sa Brainfinity ekspertima. Kompanije, prijavite se »

solving
Škole na Brainfinity Weeku

Implementiranje problem solvinga u škole

Da bismo zajedno što više pomogli školama da svoje časove obogate problem
solvingom, škola čiji nastavnik pobedi sa svojim Brainfinity časom dobija određene poene, koje je neophodno da sakupi kako bi dobila status „Brainfinity Problem Solving School”.

Ovaj prestižni simbol svrstava školu među one usmerene ka inovacijama i
usavršavanju nastavnog kadra, a kako škole mogu sakupiti ostale poene za dolazak do ovog statusa, pogledajte ovde. Škole, prijavite se »

WEEK
Roditelji na Brainfinity Weeku

Kako se problem solving
koristi u vaspitanju dece?

Problem solving je bez premca jedna od najvažnijih životnih veština. A kada su roditelji upoznati sa njim, deca mnogo lakše shvataju životne situacije, jer imaju dodatnu pomoć roditelja da zajedno dolaze do njihovog razrešenja, koristeći problem solving.

Kada roditelj uvidi šta njegovo dete ne razume, i sam postaje odličan problem solver. Uz korisne savete koje smo pripremili na Brainfinity Weeku učvrstićemo odnos dete–roditelj. Roditelji, prijavite se »

IMO

Agenda „Brainfinity Problem Solving Week 2020”

Ponedeljak, 7. 12. 2020, 19h

ZA NASTAVNIKE: Radionica „Kako spremiti učenike za Brainfinity takmičenje”

Nastavnici će najbolje ideje dobiti upravo od onog koji je začeo samu Brainfinity ideju. Prof. Ivan Anić na praktičnim primerima objasniće koje metode mogu da uključe nastavnici da bi svoje učenike što bolje pripremili za ovo nesvakidašnje takmičenje.

Ivan Anić

Utorak, 8. 12. 2020, 19h

ZA NASTAVNIKE: Radionica „Zakon o problem solvingu”

Zorana LužaninKako funkcioniše problem solving, na kojim načelima se bazira i koji su njegovi najvažniji principi, obrazložiće profesorka Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada Zorana Lužanin.

Utorak, 8. 12. 2020, 20h

ZA NASTAVNIKE: Radionica „’Minecraft’ u nastavi: Učenici u ulozi nastavnika”

Andrija Anić i Vojin Prokopijević

Mnoge edukativne ustanove širom sveta su odavno uvrstile „Minecraft”, jednu od najpoznatijih igrica za decu, u svoje časove. Igrica koja deci nudi slobodu u kreiranju novog, trodimenzionalnog sveta podstiče mlade umove na istraživanje, kreativnost, mozganje i samostalnost u odlučivanju.

Učenici Andrija i Vojin će na ovoj radionici uz pomoć profesora praktično pokazati kako „Minecraft” mogu da koriste i na svojim časovima.

Sreda, 9. 12. 2020, 19h

ZA NASTAVNIKE: Radionica „Najbolji primeri iz prakse: Kako izgleda jedan Brainfinity čas”

Među pristiglim snimcima Brainfinity časa, koje do samog Brainfinity Weeka mogu da šalju nastavnici, Brainfinity tim će odabrati onaj najbolji, nakon čega će prof. Ivan Anić na primeru tog časa održati radionicu i istaći sve prednosti i moguće nadgradnje jednog problem solving časa.

Ivan Anić

Četvrtak, 10. 12. 2020, 19h

ZA NASTAVNIKE I UČENIKE: Radionica „Lekcije vredne deljenja – TED-Ed”

Dragana StanojevićNa predavanju koje će održati Dragana Stanojević iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta, obrazovanja i vaspitanja biće reči o svim lekcijama koje mogu biti korisne prvenstveno nastavnicima u poboljšanju njihovog obrazovnog procesa, ali i svima ostalima. Pokupite sveže problem solving ideje od Dragane, koja je ujedno i stalni član žirija Brainfinity takmičenja.

Četvrtak, 10. 12. 2020, 19h

ZA KOMPANIJE: „Win-Win strategija – kreativna energija dece u sinergiji sa iskustvom kompanijskih problem solvera”

Ivan AnićKako u praksi izgleda kada se udruže učenici i kompanije? Da li ova kombinacija daje rezultate i koje benefite donosi učenicima, akoje kompanijama?

Petak, 11. 12. 2020, 19h

ZA RODITELJE I ŠKOLE: Radionica „Kako da kod deteta razvijete najvažniju veštinu budućnosti – problem solving”

Ivan Anić

Da bi pomogli detetu da što bolje razume svet oko sebe, roditelji i škola treba da ga od malih nogu upoznaju sa problem solving veštinom. Kako će to uspeti, saznaće na ovoj radionici.

Subota, 12. 12. 2020, 18h

RADIONICA ZA SVE: „Da li investicione fondove treba prepustiti petacima?”

Vladiskav RadakVladislav Radak, koji je kreator našeg četvrtog Brainfinity problema, u kojem su učenici ispitivali svoje poznavanje berze, trgovanje akcijama i finansijsku pismenost, održaće predavanje i objasniti da li bi trebalo dozvoliti mladim umovima da vode velike stvari kao što su investicioni fondovi.

Subota, 12. 12. 2020, 19h

ZA NASTAVNIKE, RODITELJE I UČENIKE: Radionica „Guesstimate questions – pitanja na intervjuima za najplaćenije poslove”

Ivan AnićRazgovor za posao jedan je od najstrašnijih događaja u životu pojedinca. Ali uz ovu radionicu razgovori za posao više neće biti isti, jer učimo na primerima najboljih. Saznajte šta očekuje kandidate na razgovorima za najplaćenije poslove.

Nedelja, 13. 12. 2020, 18h

ZA NASTAVNIKE: Radionica „Učimo od starih asova: Rešavanje problema kao trening za život i učenje – Đerđ Poja”

Aleksandra RosićKako izgleda kada se prvobitni principi koje je kreirao utemeljivač problem solvinga – Đerđ Poja – primene danas, objasniće na svojoj radionici Aleksandra Rosić sa Visoke škole strukovnih studija za IT – ITS.

Nedelja, 13. 12. 2020, 19h

RADIONICA ZA SVE: Q&A – „Vi pitate, Brainfinity odgovara”

Učesnici Brainfinity Weeka nakon svakog predavanja mogu da pošalju svoja pitanja na info@brainfinity.org, a odgovore će dobiti od predavača u okviru poslednje radionice Brainfinity Weeka.

Veština budućnosti koja momentalno donosi vidljive pomake

Po pisanju Svetskog ekonomskog foruma, problem solving je jedno od najvažnijih umeća 21. veka. Najjednostavnijim rečnikom može se objasniti kao „umeti što bolje se snaći uz sve dostupne informacije”.

Problem solving podrazumeva rešavanje realnih životnih problema koji nastaju svakodnevno, i to pomoću inteligencije i kreativnosti.

Više o problem solvingu

Postanite deo inovativne nedelje problem solvinga i steknite nove veštine

o Brainfinityju pričaju

Drugi o Brainfinityju

Zašto je Brainfinity naišao na pohvale i prihvatanje među populacijom?

© Brainfinity 2021 / Sva prava zadržana.
Close
Optimized with PageSpeed Ninja