Brainfinity Problem Solving Week
7–13. decembar 2021
Postanite deo globalne zajednice problem-solvera

Besplatna online manifestacija Brainifinity izazova

Prijavite se odmah
Ideje
Noviteti
Praktični saveti
Napredak

Uđite u svet digitalnih problem-solvera

Pratite Brainfinity Week uživo

Budite deo Brainifinity Week-a na licu mesta

Ponedeljak, 13. 12. 2021, 19:00:

George Polya day: ”Problem solving iz ugla Đerđa Polje”

19:30:

Online tribina: ”Kuda ide obrazovanje?” (broj prisutnih je ograničen na 100 učesnika)

Pridružite se live stream-u »
Uključite se na online tribinu »
BRAINFINITY WEEK
Besplatno učešće na nedelji problem solvinga

Pridružite se događaju koji okuplja problem solvere iz celog sveta

Upoznavanje sa problem solvingom u edukaciji sada je dostupno svakome koga interesuje ova sfera. U nedelji kada je rođen začetnik problem solvinga, mađarski matematičar Pólya György (Đerđ Poja), koji je među prvima objavio knjigu „How to solve it”, koja obrađuje principe na kojima se bazira problem solving, na našim prostorima organizujemo novu nedelju problem solvinga. Na njoj će učesnici kroz radionice i tribine aktivno učestvovati u usvajanju i primeni problem solving veština. Jačamo globalnu problem solving zajednicu i udruženim snagama usvajamo nove pristupe u obrazovanju i životu i 134 godine kasnije zajedno obeležavamo rođendan ovog slavnog naučnika.

Sertifikati i bodovi

Priznanja za sve

Šta dobijaju učesnici
Brainfinity Weeka?

Učesnike Brainfinity Weeka očekuje neprocenjivo iskustvo.

  • Stručni bodovi za nastavnike

    Nastavnici koji se prijave na Brainfinity Week i koji budu pratili radionice i tribine u organizaciji Brainfinityja dobiće bodove za stručno usavršavanje.
  • Sertifikati

    Kako biste imali svedočanstvo da ste uspešan i inovativan problem-solver nastavnik nove generacije, za uspešno rešenje problema dobićete poseban sertfikat.
Innovative

Za sve članove problem-solving zajednice

Brainfinity Week okuplja na jednom događaju sve problem-solvere koji žele da istraže načine na koje mogu da ga implementiraju u svoje funkcionisanje tako da im donese maksimalne benefite. Različiti profili učesnika imaće priliku da kreiraju i rešavaju probleme ili predstave svoje kreativne interpretacije problem-solving prakse na načine koji su prilagođeni njihovoj grupi i tako steknu vredno iskustvo i nova znanja, kroz interaktivni rad na primerima.

Nedelja Brainfinity problem-solvinga namenjena je apsolutno svima – zato smo za sve učesnike pripremili jedinstvene prilike na kojima mogu da učestvuju i steknu veštine koje će im otvoriti put ka inovativnom pristupu svakom izazovu, kao i ideje koje će moći da primene u najrazličitijim oblastima. Ovaj događaj simbolično završavamo na dan rođenja Đerđa Polja, koji se smatra ocem modernog problem solvinga. 

BRAINFINITY

Zašto je Brainfinity Week dobar za vas?

Brainfinity Week je manifestacija bez granica: time što ćete ispratiti nedelju problem solvinga uključićete se u tokove globalne zajednice, koja teži proširivanju vidika i usvajanju znanja koja na ovim prostorima nemaju dovoljno veliku vidljivost a od ogromnog su značaja za unapređenje pristupanja rešavanju najrazličitijih problema.

Nastavnike očekuju bodovi za stručno usavršavanje, učenici imaju priliku da se plasiraju u drugu fazu Brainfinity takmičenja u problem solvingu, koje je do sada već pomerilo sve granice, dok škole i kompanije očekuju sertifikati kao potvrda o učešću na prvoj problem solving nedelji u Evropi.

IMO

Agenda „Brainfinity Problem Solving Week 2021”

Utorak, 7. 12. 2021, 19:00

”Šta smo naučili do sada i kuda idemo” (Brainfinity day)

Od autora Brainfinity projekta, Ivana Anića, čućete koja su iskustva Brainfinity projekta u ove tri godine koliko postoji. Saznaćete kako da pripremite decu za izazove Brainfinity takmičenja i zašto je to važno za njihovu budućnost, kao i koja je uloga nastavnika, a koja roditelja u modernom problem-solvingu.

Sreda, 8. 12. 2021, 19:00

”Zagađenje vazduha" (School day)

U okviru drugog kvalifikacionog problema za Brainfinity 2022. učenici su istraživali da li je jedan automobil – jedan čovek najčešća situacija u saobraćaju. U drugom delu ovog problema problem solveri su putem video poruke pokušali da ubede vozače da prekinu takvu praksu i da se do posla i nazad voze zajedno sa komšijom, rođakom, ili prijateljem. Zahtev ovog problema bio je i da ta video poruka dostigne bar 500 pregleda na nekoj od društvenih mreža i ona predstavlja kolaž radova naših problem solvera. 

Sreda, 8. 12. 2021, odmah nakon

”Zemljomerstvo u epohi novih medija”

Geometrija je nastala kao praktični način za rukovanje dužinama,površinama,zapreminama i mada se znatno menjala vremenom postoje opšti koncepti koji su osnova geometrije nezavisno od metode rada. Na ovoj radionici učenici su pokušali svojim koracima da izmere rastojanja potrebna da se dobije trougao, koristeći svoje drugove kao temena. Saznaćete na koje sve kreativne načine su učenici pristupili izvođenju geodezijske konstrukcije sa različitim elementima, koristeći nove medije poput Geogebre. Radionicu izodi Jasmina Savković.

Sreda, 8. 12. 2021, odmah nakon

”Izađi iz okvira”

Sedam ekipa škole na čijem čelu se nalazi Aleksandra Žižić učestvuje na Brainfinity takmičenju od samog početka, zbog čega je radionica i nastala. Učesnici radionice predstavili su svoje ekipe, i u videu koji su snimili opisali su šta za njih znači rešavanje Brainfinity problema i Brainfinity takmičenje, kao i efekat ovakvog vida učenja i saradnje. U videu objašnjavaju kako su se okupili, šta ih je motivisalo za rad, kako timski rešavaju probleme i još mnogo toga.

Četvrtak, 9. 12. 2021, 19:00

”Visoka očekivanja - dobar rezultat” (Support day)

Koliko vera u uspeh vodi ka uspehu i kakva je uloga nastavnika i roditelja u tome. Brainfinity veruje u svoje takmičare i uspeh je zagarantovan, što vidimo na osnovu njihovih rezultata. O ovome, ali i mnogo više od toga čućete od jedne od vodećih psihološkinja iz oblasti psihologije obrazovanja, Dragice Pavlović – Babić.

Petak, 10. 12. 2021, 19:00

”Da li se razumemo?” (Communication day)

Zamislite da sretnete osobu koja ne zna nijedan jezik koji vi govorite, a koja želi da vam saopšti nešto jako važno, ili da se nalazite u važnoj misiji odakle možete da šaljete poruke, ali razumljive samo za odabrane. Kako ćete rešiti ovu problemsku situaciju?

Dobro poznati iskaz je da je matematika jezik nauke. Međutim u ovoj priči ćemo se baviti gde je matematika u živim jezicima, ali i obrnuto,  gde je živi jezik u matematici, kao i ko kome više pomaže da se razvije? Pokazaćemo kako se kao nastavno sredstvo mogu koristiti Morzeova azbuka, Brajevo pismo i znakovni jezik, gde koristomo tri različta čula – sluh, dodir i vid, sa ciljem razvoja međupredmetnih komptencija. Radionicu izvodi profesorka sa Departmana za matematiku i informatiku u Novom Sadu,  Zorana Lužanin

Subota, 11. 12. 2021, 18:00

”Veliki otkaz” (Problem day)

U svetu se dešava nešto zaista neverovatno: mnogi ljudi koji imaju sigurne i sigurno plaćene poslove daju otkaze u do sada nezapamćenom broju. Cilj ovog problema je utvrditi sta se dešava sa svim ljudima koji daju otkaze i šta je sa budućnošću radne snage. Radionicu će voditi Vladislav Radak, matematičar, pisac i reditelj kratkometražnih filmova.

Ovaj video problem je zadatak baš za sve slušaoce. Pošaljite nam vaša rešenja na info@brainfinity.org. Najbolja rešenja moći ćete da pronađete u novom videu Vladislava Radaka na temu sve učestalijih otkaza, a nastavnici koji budu rešavali ovaj zadatak dobiće sertifikat.

Na Problem day-u, učesnici će konačno otkriti rešenje problema “Ćevapi”.

Nedelja, 12. 12. 2021, 18:00

”Brainfinity i korporativni problem solving” (Bussiness day)

Koje su najvažnije veštine za buduće tržište rada i kako Brainfinity razvija te veštine. Kako Brainfinity može da pomogne ljudima iz korporativnog sveta da se prilagode četvrtoj industrijskoj revoluciji i šta kompanije očekuju od Brainfinity projekta. Sve to možete čuti od Slobodana Anića direktora Amateka za Srbiju.

Ponedeljak, 13. 12. 2021, 19:00

”Problem solving iz ugla Đerđa Polje” (Gyorgyi Polya day)

Brainfinity Week 2021 završavamo u čast Đerđa Polje, na dan njegovog rođenja. Đerđ Polja jedan je od najvećih matematičara dvadesetog veka, a što je za nas najvažnije jedan od pionira problem-solvinga. Na ovom zanimljivom predavanju možete videti koji su saveti oca problem-solvinga novim generacijama, ali, pre svega, nastavnicima za razvoj ovih veština. Predavanje će održati Aleksandra Rosić.

Ponedeljak, 13. 12. 2021, 19:30

Tribina ”Kuda ide obrazovanje”

Svi učesnici su pozvani da sa našim predavačima prodiskutuju o Brainfinity week manifestaciji, ali takođe i o trendovima u obrazovanju. Glavna tema je: šta je to potrebno našoj deci da bi bili uspešni u vremenu koje dolazi?

Veština budućnosti koja momentalno donosi vidljive pomake

Po pisanju Svetskog ekonomskog foruma, problem solving je jedno od najvažnijih umeća 21. veka. Najjednostavnijim rečnikom može se objasniti kao „umeti što bolje se snaći uz sve dostupne informacije”.

Problem solving podrazumeva rešavanje realnih životnih problema koji nastaju svakodnevno, i to pomoću inteligencije i kreativnosti.

Više o problem solvingu

Postanite deo inovativne nedelje problem solvinga i steknite nove veštine

o Brainfinityju pričaju

Drugi o Brainfinityju

Zašto je Brainfinity naišao na pohvale i prihvatanje među populacijom?

© Brainfinity 2023 / Sva prava zadržana.
Close
Optimized with PageSpeed Ninja