//Izuzetna posećenost ovogodišnjeg Brainfinity Weeka! Nastavnici i učenici iz zemlje i inostranstva pokazali veliko interesovanje za problem solving

Izuzetna posećenost ovogodišnjeg Brainfinity Weeka! Nastavnici i učenici iz zemlje i inostranstva pokazali veliko interesovanje za problem solving

Da je problem solving veština koja izaziva interesovanje sve većeg broja nastavnika i učenika širom sveta, više nego jasno pokazalo se na upravo održanom Brainfinity Weeku. Manifestaciji je ove godine prisustvovalo znatno više ljudi nego prethodne godine, kada je na Brainfinity Weeku učestvovalo preko 3.000 nastavnika, roditelja, škola i kompanija iz Srbije, regiona i inostranstva. 

Ovogodišnji Brainfinity Problem Solving Week održan je od 7. do 13. decembra, dana koji je ujedno i rođendan začetnika problem solvinga, matematičara Đerđa Poje, čijem je radu bila posvećena posebna tribina.

Učesnici su putem online platforme kroz radionice koje prezentuju problem solving iz  različitih uglova stekli detaljne uvide o problem solvingu kao veštini budućnosti.

Inspirativna predavanja i radionice na temu inovacija u obrazovanju

Na ovom događaju, čiji sadržaji unose zanimljive i inspirativne novine u svet obrazovanja, obogaćujući ga i čineći ga dinamičnijim, delotvornijim i zanimljvijim, učesnici su dobili mnoštvo novih ideja, primenljivih u najrazličitijim oblastima interesovanja.

Prvog dana oni su se upoznali sa iznenađujućim rezultatima trogodišnjeg Branfinity projekta, a prezentaciju je održao Ivan Anić, osnivač projekta.

Vera u uspeh kao presudan činilac uspeha bila je tema psihološke radionice, dok se na drugoj radionici govorilo o nedovoljno iskorišćenom potencijalu matematike u ljudskom sporazumevanju, kroz istraživanje veze između matematike i jezika. 

U nastavku učesnici su imali priliku da saznaju koje su najtraženije veštine na savremenom tržištu rada i na koji način se one efikasno razvijaju pomoću Brainfinityja, dok su u sklopu radionice „Veliki otkaz” saznali zbog čega su otkazi tako česta pojava u savremenom svetu i koji su njegovi glavni uzroci. 

Manifestacija je završena tribinom „Kuda ide obrazovanje?”, na kojoj su svi prisutni bili pozvani da diskutuju i iznesu svoja stanovišta po pitanju ove važne aktuelne teme.

Popularizacija problem solvinga

Brainfinity Week, koji je ponovo realizovan u nedelji rođenja začetnika problem solvinga Đerđa Poje, samo je jedna od aktivnosti koje Brainfinity realizuje sa željom da u društvu što više oživi problem solving.

Brainfinity organizacija okuplja sve problem solvere ili one koji bi to da postanu. One koji žele bolje da se upoznaju sa problem solvingom i one koji bi stručno da se usavršavaju.

Prva aktivnost koju je Brainfinity pokrenuo je jedinstveno takmičenje u problem solvingu za osnovce i srednjoškolce koje podstiče mlade da razmišljaju „out of the box” i uči ih da ne postoji isključivo jedan način za rešavanje bilo kog problema.

Pored takmičenja, Brainfinity je otvorio Problem Solving trening centar, u kom nastavnici mogu individualno da usavršavaju svoje problem solving veštine, a kreirao je i onlajn-kurs „Creative problem solving”, namenjen apsolutno svima koji žele samostalno sa uče, ali uz profesionalno usmerenje. Brainfinity je oformio i zajednicu Brainfinity škola koje propagiraju najvažniju veštinu 21. veka, a uspeo je i da spoji kompanije i učenike kroz kompanijske studije slučaja.

Pogledajte sva predavanja sa Brainfinity Weeka na Brainfinity YouTube kanalu

Zbog velikog interesovanja Brainfinity će i ove godine objaviti sva predavanja sa Brainfinity Weeka.

Ukoliko ste propustili neko predavanje, možete ga od naredne nedelje pogledati na našem zvaničnom YouTube kanalu u plej-listi „Brainfinity Week 2021”. Svake srede objavićemo jednu radionicu, a počinjemo sa predavanjem

Prijavite se na naš YouTube kanal, jer vas na njemu očekuje još zanimljivog sadržaja.

Do tada nam pišite šta je to što vam se posebno svidelo na Brainfinity Weeku, a šta smo mogli da uradimo još bolje.

  • 109 views
  • 0 Comment
© Brainfinity 2023 / Sva prava zadržana.
Close
Optimized with PageSpeed Ninja