//Brainfinity Week: Besplatna online nedelja problem solvinga

Brainfinity Week: Besplatna online nedelja problem solvinga

Po pisanju Svetskog ekonomskog foruma, problem solving je jedno od najvažnijih umeća 21. veka, a najjednostavnijim rečnikom podrazumeva rešavanje svakodnevnih realnih životnih problema.

Da bi se razumeo problem solving i proširila svest o njegovoj važnosti, Brainfinity organizacija koja promoviše razvoj ove veštine u svetu nauke organizuje Brainfinity Problem Solving Week od 7. do 13. decembra, najveću online manifestaciju namenjenu svim problem solverima i onima koji bi to želeli da budu.

Šta je uopšte problem solving?

Skoro svakodnevno pojedinci primenjuju problem solving veštine, a da toga nisu ni svesni. Na primer, kada donose odluku u koju školu da upišu dete ili kojom rutom da se vraćaju sa posla kući u zavisnosti od gužve na putu, kada pokušavaju da se sete gde su ostavili telefon ili kada traže način kako da uklope određeno putovanje u svoj budžet…

Problem solving važi za jednu od najvažnijih veština koju čovek koristi da pronađe adekvatno rešenje za konkretne probleme iz života poštujući nekoliko koraka u tom rešavanju – razumevanje problema, istraživanje i prikupljanje informacija, pravljenje strategije i brainstorming, odabir najboljeg rešenja, akciju i proveru. Što više usavrši ove korake, problem solver postaje sve bolji, stvarajući sebi povoljnije životne standarde.

Posebno je važan za usmeravanje deteta jer uz njega dete brže i lakše usvaja znanje sa razumevanjem i istovremeno jača svoju kreativnost, komunikaciju, timski duh, finansijsku, medijsku i digitalnu pismenost i razvija samopouzdanje.

Brainfinity Week – događaj koji okuplja problem solvere iz celog sveta

Brainfinity Week je manifestacija koja se održava u nedelji kada je pre 133 godine rođen začetnik problem solvinga, mađarski matematičar Đerđ Poja (Pólya György).

U toku nedelje problem solvinga učesnici će imati priliku da se upoznaju sa „zakonom o problem solvingu”, da saznaju na koji način se problem solving koristi u nastavi sa decom (jedna od radionica pokazuje kako se na primeru video-igre „Minecraft” uči na času), zašto su uspešne kompanije prepoznale kreativnu energiju dece kao veoma važan faktor u svom poslovanju, kako se pripremiti za razgovore za posao uz problem solving i još mnogo toga.

Brainfinity Week je još jedan u nizu događaja Brainfinity problem solving organizacije, koja uspešno organizuje jedinstveno timsko Brainfinity takmičenje u problem solvingu, koje je samo prošle godine okupilo blizu 2.000 takmičara među osnovcima u našoj zemlji i regionu.

Ko može da učestvuje na Brainfinity Weeku i šta učesnici dobijaju?

Ovo je manifestacija bez granica, baš kao što je i sam problem solving. Zato je Brainfinity Week namenjen apsolutno svima.

Kako je reč o društveno korisnom događaju koji će iz korena promeniti prvenstveno obrazovni sistem, učesnici Brainfinity Weeka dobiće neprocenjivo iskustvo i pregršt ideja koje u različitim oblastima mogu da primene momentalno.

Nastavnike očekuju bodovi za stručno usavršavanje, učenici imaju priliku da se plasiraju u drugu fazu Brainfinity takmičenja u problem solvingu, koje je do sada već pomerilo sve granice, dok škole i kompanije očekuju sertifikati kao potvrda o učešću na prvoj problem solving nedelji u Evropi.

Saznajte više o Brainfinity Weeku. 

Ne propustite priliku da budete deo besplatne nedelje problem solvinga

Bez obzira na to da li ste osnovci, srednjoškolci, učitelji, nastavnici ili roditelji, Brainfinity Week je idealna prilika da svi zajedno proširimo vidike i usvojimo znanje o veštini za koju do sada mnogi nisu ni čuli. Sigurno će nam svima koristiti čime god da se bavimo, a naša deca bi obavezno trebalo da se uključe i isprate ovu manifestaciju.

Prijavite se za praćenje besplatnih predavanja na Brainfinity Weeku i saznajte zašto problem solving s razlogom nosi epitet top veštine budućnosti.

Testirajte svoje problem solving veštine

Rešite ovaj aktuelni problem i saznajte zašto je problem solving zanimljiv svim generacijama.

Problem:

U maloj kovid ambulanti u kojoj nema apoteke niti sredstava za dezinfekciju su tri lekara i jedna medicinska sestra. Lekari nisu imuni na koronavirus, dok sestra ima antitela i ne može prenositi virus. Tri lekara treba da obiđu naizmenično svako svoje pacijente. Međutim, iako poseduju svu zaštitnu opremu, imaju samo dva para hirurških zaštitnih rukavica. Kako oni sa ta dva para rukavica ipak mogu da bezbedno obiđu svoje pacijente?

Rešenje ovog problema saznaće svi koji se prijave za učešće na Brainfinity Weeku. Prijavite se ovde.

  • 40 views
  • 0 Comment
© Brainfinity 2023 / Sva prava zadržana.
Close
Optimized with PageSpeed Ninja